Paddling på egen hand i Luleå skärgård

Upplev skärgården på vattnet. Starta din paddling från Hindersön och gör dagsutflykter från Jopikgården. På kvällen kan du äta middag i restaurangen eller laga egen mat om du bor i vandrarhemmet. Packa med dig en lunch och var borta hela dagen, eller varför inte ända till kvällen, det blir ju inte mörkt:).

Om du är osäker på var du ska paddla så hjälper vi dig att planera en rutt och vi kan göra den så lång eller kort som du vill. Det är ganska skönt att paddla på och stanna där det ser trevligt ut, utan att behöva stressa eller ha något egentligt mål. Om vill kan vi ha kontakt under turen för att stämma av att allt fungerar som det ska och skulle något tillstöta så är vi bara en båtresa bort. 

Dag 1 – ankomst Hindersön

Checka in och gå igenom utrustning och paddelrutt. Vi går igenom utrustning och rutt tillsammans så att ni känner er bekväma med båda, vill ni så kan ni ta en liten “smygtur” på kvällen.

Dag 2 – paddling 

Möjlighet till “kajakskola” om det känns som att ni vill ha en liten introkurs. När ni känner er redo så är det dags att ge sig ut på havet. Vi vill verkligen uppmana er att ta det lugnt och njuta av att glida fram i vattnet och njuta av naturen. Stanna och ta en lunchpaus när det känns som att det behövs, ni får med er ett lunchpaket med smörgåsar, dryck och frukt.

Åter på Hindersön så kan ni ta en välförtjänt bastu, kommunen har en vedeldad bastu vid hamnen som är gratis för alla att använda. Man bokar den på plats.

Middag äter ni i restaurangen eller lagar själv. Det finns möjlighet att köpa med sig grillpaket från restaurangen som man kan grilla ute på grillen nere vid hamnen och bastun. Vi kan även gemensamt gå igenom hur er dag i morgon ska se ut och vi stämmer av att allt har fungerat bra med utrustningen. 

Dag 3 – paddling

Efter frukost är det dags att bege sig ut på vattnet igen. Innan ni hoppar i båtarna kontrollerar vi att väder och vind ser okej ut och gör eventuella justeringar av rutten om det skulle vara så att vädret kräver det. Och precis som dag två så paddlar ni på i lugn och ro och stannar för lunch på lämpligt ställe. 

På kvällen finns möjlighet att paddla stand up paddleboard (SUP), om det är så att ni vill prova på att stå och paddla en stund. Middag- och bastulaternativ som kvällen innan.

Dag 4 – dags att åka hem

Check ut. Beroende på när ni åker så kanske det finns tid att ta en promenad på byn eller bara ta det lugnt och titta på havet. 

Hur ta sig ut?
Det går turbåtar till Hindersön varje dag. Tidtabellen och information om priser och bokning finns här: https://www.lulea.se/download/18.42ad9c0717076c2405935f5/1583828071403/turlista_2020_sv.pdf

Det går också att boka privat transfer, kontakta oss för mer information och pris. 

Pris

  • Boende i dubbelrum  3 nätter:  3750 kr/rum (inklusive frukost)
  • Boende i vandrarhem 3 nätter 1800 /rum 
  • Kajakhyra 500/dag/kajak